Denne dansestil har tidligere været utrolig populær i Danmark, og blev danset på alle de store dansesteder i København. Den har sin oprindelse i swingmusikken og denne livsglade musik gør det stadigvæk populær hos både børn og voksne.

Musikken er hurtig, og typisk er det glade og muntre melodier. Mange af de bedste Jitterbug numre er forsat af ældre dato, men der laves indimellem også moderne numre i disse rytmer.

Man danser parvis, og dansen består af hurtige benbevælgelser og mindre spark. Musikkens glæde afspejles også i dansen, som er langt mere løssluppen end man f.eks. ser i Jive (se Standard og Latin).

En arveart er Swing, som kan danses både hurtigt og langsomt. Swing er lidt mere “kontrolleret” og tiltaler typisk den voksne generation.

Til træningen kan man danse i lige det tøj man har lyst til. Mange foretrækker at danse i indendørs gummesko, så man står godt fast i relation til dansens hastighed. Har man ikke på forhånd en partner forsøger vi på børneholdene at finde én. Børnepar kan være dreng og pige, eller 2 piger.

Hos DancingTeam har vi en lang tradition blandt de bedste i Danmark, og vi har hold for både børn og voksne.

DancingTeam v/Lone Lindgreen - Vestermarken 1, 2750 Ballerup - Tlf: 26 43 47 70 - Mail: Lone@DancingTeam.dk