Denne dansestil er i familie med Jitterbug og Swing, men musikken er hurtigere og dansen er især karakteriseret ved høje benløft. Netop det høje tempo og benløft gør, at det hovedsagligt er børn og unge der danser Rock’n Roll.

Musikken er meget hurtig fra 44 til 50 takter/minut. Mange både ældre og nye melodier har dette tempo, så der spilles oftes et blandet udvalg af musik.

Dansen er en pardans, og det kan være både pige-par og dreng/pige. Grunddansen har ikke stor forskel på herre og dame trin/bevægelser, hvilket gør den særlig ideel for pige-par. Dansens særlige kendetegn er den konstant hoppende bevægelse og de høje benløft, og både arme og ben er hele tiden i bevægelse. På internationalt plan har parrene også kast (Danmark har kun få der udfører kast).

Ligesom Jitterbug kan man danse Rock’n Roll i lige det tøj man har lyst til, men lette gummisko er en nødvendighed for at kunne få de rette benspark og holde den hoppende rytme.

DancingTeam har altid haft fine placeringer til de Nationale Rock’n Roll turneringer, og bl.a. vundet DM hold for junior i både 2008, 2009 og 2010.

DancingTeam v/Lone Lindgreen - Vestermarken 1, 2750 Ballerup - Tlf: 26 43 47 70 - Mail: Lone@DancingTeam.dk